Žlutý čaj vzniká metodou pomalého sušení v silných vrstvách pod zakrytím lněnou tkaninou. Tato metoda je metodou polofermentace. Jde pouze o lehkou fermentaci a oxidaci působením vlhkého a teplého prostředí. Zpracování je vlastně podobné jako u zeleného, ale sušení je pomalé a ve velkých vrstvách.
Také se může jednat o nejvyšší třídu čajů z konkrétních provincií. Žlutý čaj je vzácný, a je lahůdkou pro opravdové milovníky čajů. U těch nejvzácnějších originálních žlutý čaj bývá přesný postup vzniku a sušení dosud tajný.

Lahodný nápoj

Čaj je díky originálnímu způsobu přípravy opravdovou lahůdkou. Jeho chuť je typická, nasládlá až medová. Vůně i chuť jsou velmi silné. Barva nálevu i lístků bývá žlutá. Pití tohoto nálevu vám zajistí skvělý zážitek.